REISBUREAU'S DIE ONS AL VERTROUWEN

Wil jij meer klanten en een hogere omzet? Laat jouw reisbureau website maken door Internetbureau Jun-E-Jay.

Bij belangrijke vragen

Sluit je aan bij ANVR

Een van de belangrijkste organisaties binnen de reisbranche is brancheorganisatie ANVR. Die is er voor de gerenommeerde bedrijven en grote bureaus, net als voor start-ups en ook voor jou als starter. Zelfs als je nog geen lid bent, omdat je er in gesprek kunt met ervaren coaches. Die weten wat erbij komt kijken om jouw eigen reisbureau te beginnen en waar je misschien tegenaan loopt. Zodat je in gesprek kunt met een adviseur die begrijpt wat je belangrijk vindt, om als ondernemer de juiste eerste stappen in de reisbranche te zetten.

Zodra je als (online) reisbureau van start gaat is het bovendien belangrijk om je reizigers het vertrouwen te bieden. Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van hen alleen boekt bij reisbureaus die het ANVR-logo mogen voeren, waarvoor je lid kunt worden. Het is de makkelijkste manier om meteen te laten zien dat je het serieus aanpakt en dat je werkt volgens strenge kwaliteitseisen. Maar liefst 80% van de reizigers herkent het ANVR-logo, waarmee dit samen met de SGR het belangrijkste ‘keurmerk’ is.

gratis adviesgesprek aanvragen

website laten maken meer leads - Internetbureau Jun-E-Jay

Tip: je betaalt als starter een speciaal verlaagd tarief. Dat betekent dat je op een voordelige manier lid kunt worden. Houd er wel rekening mee dat je ook als startend (online) reisbureau moet voldoen aan de lidmaatschapseisen. Alleen op die manier kunnen reizigers rekenen op de hoge kwaliteit, waar de brancheorganisatie om bekend staat.

Voor als het misgaat

Voorwaarden en verzekeringen

Het lidmaatschap bij de ANVR alleen is niet voldoende om jouw reizigers een geweldige reiservaring te kunnen bieden. Dus ga je een (online) reisbureau beginnen? Zorg er dan voor dat je nadenkt over de voorwaarden en de belangrijke verzekeringen. Twee belangrijke stappen, waar je niet zonder kunt als je jouw bedrijf op een professionele manier wilt opzetten:

• Een vergunning of diploma heb je gelukkig niet nodig. Wel is het belangrijk om de pakketreizen en andere reisdiensten netjes volgens de regels aan te bieden. Aan de hand van duidelijke voorwaarden. Je kunt daarvoor gebruik maken van standaarden (zoals die van de ANVR), die je naar eigen inzicht (in het voordeel van de klant) mag aanpassen. En gaat het om de aanbetaling of annulering? Je mag daar een eigen invulling aan geven. De voorwaarden zijn samen met de Consumentenbond opgesteld, om jouw reizigers daarmee een zo fijn mogelijke ervaring te bieden.

• Minstens zo belangrijk zijn de verzekeringen die je nodig hebt als je een (online) reisbureau gaat starten. Je hebt met name de aansprakelijkheidsverzekering nodig. Het gaat om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een BAV. Met die polis voorkom je dat je met hoge kosten te maken krijgt, bijvoorbeeld als jouw reiziger legionella oploopt in de accommodatie die je hebt geregeld.

Aan de hand van de belangrijke voorwaarden en met de geadviseerde verzekering kun je jouw reizigers een fijn verblijf garanderen. Op een unieke bestemming aan de andere kant van de wereld of juist dichtbij huis op een onontdekte plek. Omdat jij bepaalt welke reizen je zal aanbieden als je een reisbureau gaat beginnen. Waarmee je in alle gevallen aan de voorwaarden moet voldoen en waar je een verzekering voor nodig hebt, zowel bij grote als heel kleine reizen.

website laten maken meer leads - Internetbureau Jun-E-Jay

Let op: word je lid van de ANVR? In dat geval zal de brancheorganisatie jouw aansprakelijkheidsverzekering controleren. Die moet voldoende dekking bieden en bijvoorbeeld dekking bevatten voor ingeschakelde hulppersonen en vervoer. Bij veel starters is de dekking niet voldoende uitgebreid, dus let daar goed op.

gratis adviesgesprek aanvragen

Bouw aan een netwerk

Over vliegtickets en de reizen

Boek je de vliegtickets voor jouw reizigers? Misschien heb je dat al een tijdje gedaan voor vrienden, bekenden en andere kennissen. De kans is groot dat je dit deed via de kanalen die voor consumenten beschikbaar zijn, direct bij de airlines of via de vergelijkingssites. Die mogelijkheid heb je natuurlijk nog steeds als je een reisbureau wilt starten, maar het kan slimmer.

De reisbranche bestaat uit een aantal consolidators. Die kopen de vliegtickets in grote aantallen in, om ze door te verkopen aan kleine reisbureaus en starters zoals jij. Dat voorkomt dat je moet voldoen aan de vele regels in vuistdikke handboeken van de IATA. Bovendien hoef je geen zaken te doen met de airlines zelf, die het je natuurlijk niet aangeven als een concurrent eventueel goedkoper is.

Voorbeelden van consolidators zijn Airtrade, ATPI, Nova Consolidating en Vuelandia. Zij kopen de tickets in en maken die voor jou beschikbaar, zodat je daar als startend reisbureau op een voordelige manier gebruik van kunt maken. Om jouw reizigers een vliegticket en andere reis aan te kunnen bieden, op de manier zoals dat gebruikelijk is voor (online) reisbureaus die starten.

Zorg ervoor dat je bouwt aan een netwerk, zowel met deze consolidators als anderen die je kunnen helpen. Om de eerste stappen te zetten, waarbij het advies van meer ervaren ondernemers veel waardevoller is dan een beetje korting. Zodat je goed kunt starten met jouw reisbureau en je ontdekt wat je daar allemaal bij nodig hebt. Om een goed pakket samen te stellen voor de reizigers, die je daarmee de reis van hun dromen kunt aanbieden.

website laten maken meer leads - Internetbureau Jun-E-Jay

website laten maken meer leads - Internetbureau Jun-E-Jay

Overtuigende eerste indruk

Online reisbureau beginnen: WordPress website die werkt

Je wilt met jouw startende (online) reisbureau natuurlijk een geweldige eerste indruk maken. Een indruk die je maar één keer maakt, dus die meteen goed moet zijn. Met een WordPress-website die werkt. Om precies te laten zien wie je bent, wie jouw organisatie is en hoe je werkt of wat jullie belangrijk vinden. In de reizen die jullie aanbieden en in de manier waarop je reizigers begeleidt. Door het helemaal anders te doen of door op alle mogelijke manieren net een stapje harder te lopen dan anderen.

Een goede website is meer dan een online visitekaartje. Door een gezicht te laten zien bij alles dat je aanbiedt. En door te vertellen over de reizen die je organiseert en waar reizigers de tijd van hun leven hadden. Met persoonlijke verhalen die raken en overtuigende pakketten die prikkelen.

Wil je jouw (online) reisbureau starten en ervoor zorgen dat je dit meteen goed aanpakt? Wij begrijpen wat er online voor nodig is en denken graag met je mee om de best mogelijke eerste indruk te maken. Met een website die werkt, die precies laat zien wat jij belangrijk vindt en die nieuwsgierig maakt naar meer.

Om contact met je op te nemen, direct een reis te boeken of in ieder geval meer informatie aan te vragen. Over de mooie reizen die je organiseert, om de andere kant van de wereld of juist de plekken dichterbij huis te ontdekken. Wij helpen je jouw (online) reisbureau te beginnen, met alles wat daar online voor nodig is.

gratis adviesgesprek aanvragen

website laten maken meer leads - Internetbureau Jun-E-Jay

website laten maken meer leads - Internetbureau Jun-E-Jay

Wat onze klanten zeggen

Een selectie van door ons gemaakte reisbureau websites

reisbureau website laten maken Local Hideaways - Internetbureau Jun-E-Jay

reisbureau website laten maken Tura Travel - Internetbureau Jun-E-Jay

reisbureau website laten maken Atma Asia - Internetbureau Jun-E-Jay

reisbureau website laten maken Kingfisher Tours - Internetbureau Jun-E-Jay

reisbureau website laten maken Vakantieduiker - Internetbureau Jun-E-Jay

reisbureau website laten maken - Internetbureau Jun-E-Jay

Krijg inzicht in de verbeterpunten van jouw reisbureau website met de gratis Website Scan

 • website laten maken websitescan aanvragen

  Vraag de scan aan

  Vul het formulier in. Het duurt slechts 10 seconden.
   
  Scan aanvragen

  gratis én vrijblijvend

 • website laten maken websitescan uitvoeren

  Wij voeren de scan uit

  Wij voeren een complete websitescan uit en sturen jou de resultaten.
   
  Scan aanvragen

  gratis én vrijblijvend

 • website laten maken websitescan aan de slag

  Ga aan de slag

  Ga aan de slag met de resultaten en krijg meer klanten en een hogere omzet.
   
  Scan aanvragen

  gratis én vrijblijvend

Je moet het zien om het te geloven

De oude situatie

Eind 2019 nam Iduna van Vakantieduiker contact met ons op, omdat ze haar nieuwe reisbureau website wilde laten maken. De nieuwe website moest gemaakt worden in WordPress en zowel qua uiterlijk en techniek als conversie een grote verbeterslag maken.

Haar oude website bevatte heel erg veel lange stukken tekst en weinig visuele elementen. Daarnaast zijn er geen call-to-actions om de bezoekers door de website te begeleiden. Een gemiste kans om met haar website meer leads te genereren.

Tijd om daar verandering in te brengen!

website laten maken Alkmaar - Vakantieduiker oude situatie - Internetbureau Jun-E-Jay

De nieuwe situatie

Na meerdere gesprekken over het doel en de structuur van de website zijn wij aan de slag gegaan met het maken van de nieuwe website. Een fris, modern en nieuw ontwerp én een logische route, dankzij het gebruik van duidelijke call-to-actions, een goede gebruikerservaring en een logische customer journey.

website laten maken Alkmaar - Vakantieduiker nieuwe situatie - Internetbureau Jun-E-Jay

Zeg nou zelf. Dat is een hele verbetering, toch? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ja, dit wil ik ook!

Netjes volgens de regels

Veelgestelde vragen over jouw online reisbureau (FAQ)

Hoe werkt de btw in de reisbranche?
Je berekent btw over de producten en diensten die je levert en mag de btw op inkoop daarmee verrekenen. Tenminste, als je niet actief zou zijn in de reisbranche. Voor de reisbranche geldt de Reisbureauregeling en niet op ieder product dat je levert zit btw. Kies je een boekhouder of accountant? Vraag naar ervaring in de reisbranche, om zeker te weten dat hij of zij hier bekend mee is.

Moet ik een jaarrekening opstellen?
Ga je een (online) reisbureau beginnen? Je moet net als iedere andere onderneming een administratie bijhouden, waarin je ook een jaarrekening opstelt. Of je die door een accountant of administratiekantoor moet laten controleren hangt van de grootte van jouw bedrijf af. Als kleine nieuwe reisorganisatie si dit waarschijnlijk niet nodig. Wel is het belangrijk om de administratie goed bij te houden, zodat je weet wat erin komt en wat eruit gaat.

Wat als ik een geschil heb met een reiziger?
Ontstaat er een geschil met een reiziger? Je probeert dat natuurlijk te voorkomen. Toch kan er op een vervelend moment een keer een probleem ontstaan. Een reiziger kan onredelijk zijn en er kan zelfs een juridische procedure dreigen. Het is belangrijk om je aan te melden bij een geschillencommissie, zoals die van de ANVR. Op die manier kun je terugvallen op een procedure, waarvan je reizigers vooraf al kunt aangeven dat die er is. Dat voorkomt dat je er zelf mee bezig blijft, als het helaas niet lukt om er onderling uit te komen.

website laten maken FAQ - Internetbureau Jun-E-Jay

Wij maken reisbureau websites voor elk budget

 • Budget website laten maken

  WordPress thema
  Aanpassingen o.b.v. huisstijl
  Maximaal 8 pagina's
  Responsive
  Social media integratie
  Google Maps
  Nieuwsbrief koppeling
  Contactformulier
  Google Analytics
  XML Sitemap
   
  vanaf
  € 1.350 ex BTW

   
  Start met een gratis gesprek

  gratis én vrijblijvend

 • Basis website laten maken

  WordPress thema
  Aanpassingen o.b.v. huisstijl
  Maximaal 12 pagina's
  Responsive
  Social media integratie
  Google Maps
  Nieuwsbrief koppeling
  Contactformulier
  Google Analytics
  XML Sitemap
  Blog / Nieuws
  Reviews
  Snelheid optimalisatie
  Content vullen
   
  vanaf
  € 2.380 ex BTW

   
  Start met een gratis gesprek

  gratis én vrijblijvend

 • Maatwerk website laten maken

  Website op maat in WordPress
  Uniek ontwerp voor elke pagina
  Onebeperkt aantal pagina's
  Responsive
  Social Media Integratie
  Google Maps
  Nieuwsbrief koppeling
  Contact Formulier
  Google Analytics
  XML Sitemap
  Blog / Nieuws
  Snelheid optimalisatie
  Content vullen
  Reviews
  Veelgestelde vragen
  301 Redirects
  Social share
   
  vanaf
  € 3.820 ex BTW

   
  Start met een gratis gesprek

  gratis én vrijblijvend

Samen naar online succes.

Een team van specialisten dat sinds 2011 vanuit Haarlem werkt aan professionele websites, converterende webshops en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

photo

Michel Schönhage

Creatief directeur

023 - 20 23 174
[email protected]