WordPress vs blogger blog

wordpress vs blogger blog

Kies je voor een WordPress blog of een Blogger blog? Wat is het verschil? Waar zitten de voor- en de nadelen? Dit vragen die naar boven kunnen komen, wanneer je voor het eerst de blog-o-sfeer betreedt. Of het nu gaat om een op zich staande blog, of een toevoeging aan een website van een bedrijf.

Wanneer we WordPress met het Blogger platform gaan vergelijken, is het goed te weten dat beide platformen unieke eigenschappen hebben. En het antwoord hangt dus vaak af van je noden. Het is dus belangrijk te weten hoe elk van de platformen werkt en hoe je ze het best voor jouw doel aanwendt. In dit artikel maken we de vergelijking in detail, zodat je de beste keuze kan maken.

Wat zijn WordPress en Blogger?

We weten ondertussen dat WordPress een CMS (Content Management System) is die op zeer veel manieren creatief gebruikt kan worden. Onder andere voor:
– Bedrijfswebsite
– Blog
– E-commerce (webwinkel)
– Studentenplatform
– Forums
– Lidmaatschapssite
– En vele anderen

Meer dan 34% van alle websites draait op WordPress. 58,55% van de CNS-websites is opgebouwd in WordPress. Dat maakt het tot de meest populaire software voor webdesign.
WordPress is een opensource toepassing, onder GPLv2 licentie, wat inhoudt dat iedereen het gratis kan gebruiken en aanpassen, op voorwaarde dat je de makers van de software vermeldt.
Dat is de reden waarom WordPress zo populair is onder webmasters. Het is superflexibel en je mag het gebruiken en aanpassen zoals je zelf wil.

Blogger anderzijds, is een blog publishing platform dat eigendom is van Google, die verschillende gebruikers toelaat om inhoud te publiceren op het platform, maar dan met een sub-domein, en dus niet alleen je eigen domeinnaam. Je domeinnaam wordt gevolgd door ‘.blogspot.com’.
Blogger was het oudste blog-platform dat beschikbaar was vóór de ontwikkeling van WordPress. Het is ook een gratis platform, maar het is gelimiteerd. Het staartje in je webadres ‘blogspot.com’ geeft niet echt een professionele indruk en kan in deze tijden van hoge alertheid betreffende veilig surfen door sommigen aanzien worden als een mogelijks een frauduleus adres. Blogger is basis van 1,5% van CMS- websites. Dat is 0,9% van alle websites. De blogger kan enkel volledig uitgerust worden, door zelf aanpassingen te maken. Bovendien heeft het platform een hoop beperkingen, vergeleken met de vrijheid en flexibiliteit die WordPress biedt.

Is het Blogger platform dan compleet waardeloos tegenover WordPress?

Natuurlijk niet. Begrijp me niet verkeerd. Dat het Blogger platform niet zo flexibel is als WordPress wil niet zeggen dat het waardeloos. Eigenlijk was het Blogger platform er voor WordPress er was en webmasters hebben er geweldig uitziende websites mee gemaakt.
Het grootste nadeel is dat het platform niet erg beginner-vriendelijk is. Voordat je met Blogger aan de slag kunt moet je wel wat kunnen coderen.

De voor- en nadelen van WordPress en Blogger?

Er zijn voor- en nadelen verbonden aan alles. En dat geldt ook voor het WordPress platform en het Blogger platform.

De voor- en nadelen van Blogger

Er zitten aan alles voor- en nadelen. Zo ook aan Blogger. Hieronder een kort overzicht.

Nadelen

1. Een Blogger blog heeft maar weinig functionaliteiten en beperkte flexibiliteit .
2. Je hebt toch wel een zekere kennis nodig over coderen om er het beste uit te halen.
3. Je blog, of je website kan worden verwijderd zonder voorafgaande waarschuwing wanneer je de Google publiceerregels overtreedt.
4. Niet beginner-vriendelijk.
5. Je domeinnaam is een sub-domeinnaam van het Blogger domein.

Voordelen

1. Het is volledig gratis te gebruiken dus een website maken kost je geen cent.
2. Het wordt gehost door Google, dus is volledig veilig.
3. Het heeft onbeperkte serverruimte, vergeleken met WordPress.

De voor- en nadelen van WordPress

Er zitten aan alles voor- en nadelen. Zo ook aan WordPress. Hieronder een kort overzicht.

Nadelen

1. WordPress websites worden gehost in eigen beheer. Daar is dus geld voor nodig.
2. Een WordPress website kan vatbaar zijn voor bedreiging van buitenaf.
3. WordPress heeft voortdurend updates nodig.

Voordelen

1. Het is erg gebruiksvriendelijk.
2. Je hoeft niet veel van codering af te weten.
3. Het kan gebruikt worden voor een grote waaier van verschillende websites.
4. Het is zeer SEO-gericht
5. Extreem flexibel

Onze ongezouten mening

WordPress en Blogger zijn twee zeer verschillende platformen, die elk op hun eigen manier uniek zijn. En eigenlijk hangt het van je einddoel af. Met blogger leer je alvast iets meer over coderen. Maar wanneer je je onderneming gestaag willen laten groeien, is tijd kostbaar. Flexibiliteit speelt daar ook een grote rol in. En daar ligt nu net de kracht van WordPress: je kan het volledig en zeer snel aanpassen aan wat je precies wil.