Grijp die kans

Het belang van marketplaces

Een aantal trends demonstreren het belang en de kans van marketplaces. Zo rapporteert IAB Nederland dat bij hun onderzoek de helft van de respondenten aangaf: “dat marketplaces een belangrijke rol spelen in hun totale online omzetgroei.”.

Slechts 6% van de respondenten gaf aan dat hun omzet negatief beïnvloed wordt door marketplaces. Door hun bevraagde experts gaven aan dat in Duitsland al 27% van online verkopen plaatsvindt via marketplaces. De groei gaat daar, net als in Nederland steeds meer naar het globaal gemiddelde.

ShoppingTomorrow rapporteerde daarover dat in 2019 dat dit percentage lag op 50%. Deze cijfers bij elkaar creëren een concreet beeld: er ligt nieuw omzet te wachten op Marketplaces.

Meer informatie aanvragen

Koppel jouw WooCommerce webshop met marketplaces - Internetbureau Jun-E-Jay

Tip: Eerst zien en dan geloven? Ontdek de technieken die we gebruiken en bekijk de frisse designs van onze andere klanten. We laten het je graag zien en leggen het je uit, tijdens het gratis adviesgesprek.

Nieuwe klanten

Het voordeel van marketplaces

Het grootste voordeel van marketplaces is dat je een nieuw publiek kan aanboren. De grote van het publiek weegt op tegen de nadelen. Zo zijn bijvoorbeeld voor het gros van de aanbieders de marges van het platform goed op te vangen. Verder hoef je geen commissie te betalen op aanwezigheid, enkel de sale. Daarnaast zijn er ruime opties voor je eigen fulfillment. Zeker dit laatste beschermt je tegen verlies van klanten als het gaat om herhaal verkopen.

Een eigen verpakking versterkt je merk, waardoor je beter top of mind blijft. Daarnaast geven de extra inkomsten een beter inzicht in de markt. Door het grotere publiek krijg je meer gegevens binnen over welk product beter verkoopt dan de ander. Zo kun je in je eigen webshop beter inrichten welke producten de focus moeten genieten.

Naast die waardevolle markt data krijg je ook inzicht in de CRO van je eigen website. Als producten anders presteren op een marketplace dan op de eigen site is dit een indicatie dat de online omgeving wanneer anders ingericht bepaalde resultaten oplevert. Als de meer rendabele producten beter verkopen via zo een platform is dit een impuls om die informatie ordening te spiegelen.

Verder geeft je eigen aanwezigheid op een marketplace een goed idee hoe je producten presteren als ze tussen die van de concurrent gezet worden. Dit geeft een belangrijk competitief inzicht om te weten wat de producten zijn waar je met kop en schouders boven de rest staat.

Meer informatie aanvragen

website laten maken Almelo meer klanten en omzet - Internetbureau Jun-E-Jay

Tip: meer verkopen met jouw webshop? Ook die laadt razendsnel. Dus weg met de drempels naar meer omzet. Met een webshop in WordPress? Door Internetbureau Jun-E-Jay: jouw online specialist die weet wat écht werkt.

Nederlandse markt

De marketplaces die actief zijn in Nederland

De belangrijkste marketplaces die actief zijn in Nederland zijn Bol.com, Amazon, Ebay, Marktplaats en VidaXL.

Met meer dan 10 miljoen unieke bezoekers per maand is Bol.com de grootste marketplace van Nederland (en België). Dit platform accommodeert veel “Third Party Sellers”. De combinatie van een groot publiek, geschikte infrastructuur en breed assortiment waar jouw producten logischerwijs in kunnen verschijnen maakt Bol.com een uitermate geschikt platform om te koppelen.

Naast Bol.com is Amazon de grote nieuwe speler op de marketplaces markt. Het publiek dat Amazon trekt is sterk aan het groeien. Dit maakt het een unieke kans om als een van de eerste aanbieders op de site in te stappen. Daardoor kan je een voordeel opbouwen als het gaat om een verkoopgeschiedenis opbouwen, reviews verzamelen en een goede positie bij zoekopdrachten te bekleden.

Ebay is een platform die in de basis eerst peer to peer selling is, centraal secundair. Het voordeel daarmee is dat je niet hoeft te concurreren met het bedrijf zelf als het gaat om het aanbod. Ebay is in het bijzonder geschikt als je je richt op klanten met een internationale achtergrond of klanten buiten Nederland. Daar is Ebay bekender en populairder dan het Nederlandse Marktplaats.

Als je je bij uitstek wel richt op de Nederlandse markt dan is Marktplaats een platform wat veel van dezelfde voordelen biedt als Ebay.

Tenslotte is er de nieuwste speler VidaXL. Deze marketplace heeft een nauwe focus als het gaat op producten. Als het spullen zijn voor het inrichten van huis, tuin of kantoor, dan is VidaXL een marketplace waar je op moet zitten. Daarnaast hebben ze ook een aparte afdeling voor de meer zakelijke producten van agrarische machines tot laboratorium materiaal.

Meer informatie aanvragen

website laten maken Amsterdam gebruiksvriendelijk - Internetbureau Jun-E-Jay

website laten maken Amsterdam - Internetbureau Jun-E-Jay

Tip: Eerst zien en dan geloven? Ontdek de technieken die we gebruiken en bekijk de frisse designs van onze andere klanten. We laten het je graag zien en leggen het je uit, tijdens het gratis adviesgesprek.

Bol.com

De grootste marketplace van Nederland

Met meer dan 10 miljoen unieke bezoekers per maand is Bol.com de grootste marketplace van Nederland (en België). Door jouw producten daar te verkopen vergroot je jouw potentiële klantenbestand enorm!

Doordat Bol.com werkt het “cost per sale” model, betaal je pas een commissie op het moment dat je een product verkoopt. Dit zorgt voor een erg laag risico om jouw producten te verkopen via Bol.com.

Als je zowel via WooCommerce als Bol.com verkoopt is het synchroniseren van de producten, verkopen en voorraad een grote uitdaging. Dat is gelukkig nu voorbij!

Onze partner Woosa heeft een plugin ontwikkelt dit die proces automatiseert, zodat je op een snelle en gemakkelijke manier via je eigen webshop én Bol.com kunt verkopen. Je bespaart niet alleen tijd en geld, maar bereikt ook nog eens miljoenen kopers per maand!

Publiceer en wijzig eenvoudig Bol.com producten vanuit WooCommerce
– Publiceer losse producten of meerdere producten in bulk van WooCommerce naar Bol.com.

– Update jouw product informatie van prijs tot voorraad vanuit WooCommerce naar Bol.com.

– Bol.com bestellingen worden elke 10 minuten geïmporteerd in WooCommerce.

– Jouw voorraad wordt automatisch gesynchroniseerd in WooCommerce op basis van de producten die via Bol.com worden verkocht.

– Je kunt het importeren van Bol.com bestellingen deactiveren in WooCommerce, indien je de bestellingen van Bol.com en WooCommerce apart wilt houden.

website laten maken Almelo meer klanten en omzet - Internetbureau Jun-E-Jay

Tip: meer verkopen met jouw webshop? Ook die laadt razendsnel. Dus weg met de drempels naar meer omzet. Met een webshop in WordPress? Door Internetbureau Jun-E-Jay: jouw online specialist die weet wat écht werkt.

Tip: Eerst zien en dan geloven? Ontdek de technieken die we gebruiken en bekijk de frisse designs van onze andere klanten. We laten het je graag zien en leggen het je uit, tijdens het gratis adviesgesprek.

Meer informatie aanvragen

Gecombineerd succes

De andere marketplaces in Nederland

Door de marketplaces samen in te zetten bereik je miljoenen potentiële klanten. Combineer en wordt succesvol op de andere marketplaces in Nederland.

Amazon

Ook voor Amazon is er een handige plugin beschikbaar. Deze zorgt ervoor dat jouw aanbod in de webshop en het platform hetzelfde zijn. Zo voorkom je dat je jouw voorraad moet splitsen of dat je een order niet tijdig kan verwerken. Bovendien koppelt het gemakkelijk met je voorraadbeheer software. Zo kan je makkelijker projecties maken van beide stromen en verbanden vinden tussen deze. Zo kun je meteen zien hoeveel herhaal verkopen je krijgt op adressen die eerder bij Amazon bestelde.

Ebay

Op Ebay is de geadviseerde aanpak het gebruik van advertenties. Deze fungeren daarmee als jouw plek tussen het reguliere aanbod. De plugin van Woosa is een officiële Ebay-partner. Als er dus dingen veranderen, zien zij het al aankomen. Daardoor heb je geen seconde downtime.

Marktplaats

Ook Marktplaats gebruikt advertenties om als commerciële partij te offreren. Om dit te synchroniseren is een plugin belangrijk. Het betalen van advertentiekosten zonder een order te vervullen is funest. Daarnaast krijg je direct inzicht in de metrics voor jouw advertentie.

VidaXL

Verkoop je spullen voor het inrichten van huis, tuin of kantoor? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het koppelen van jouw webshop met VidaXL.

Meer informatie aanvragen

website laten maken Amsterdam gebruiksvriendelijk - Internetbureau Jun-E-Jay

website laten maken Amsterdam - Internetbureau Jun-E-Jay

Extra’s

Meer van Woosa

Woosa kent een aantal andere belangrijke functies. Zo kan je een koppeling maken met Adyen of Plug & Pay voor betalingsverkeer, Firmhouse om je abonnementsproducten beter onder controle te hebben of Smiirl om je marketing te integreren.

Daarnaast kunnen meerdere Woosa koppelingen goed naast elkaar werken zodat je jouw bereik zo breed mogelijk kan maken.

Tenslotte zijn er meerdere extra functionaliteiten beschikbaar voor bol.com waarmee je nog efficiënter kan opereren op dit platform en een voordeel hebt tegenover je concurrenten.

Meer informatie aanvragen

website laten maken Almelo meer leads - Internetbureau Jun-E-Jay

Door ons gemaakte WooCommerce webshops met Marketplace koppeling.

Door een koppeling te maken met één of meerdere marketplaces kun je het bereik van jouw webshop op een simpele manier vergroten.

 • shades by eric kuster woocommerce webshop

  SHADES by Eric Kuster

  Een sfeervolle webshop en verf verkopen. Dat was de opdracht. Een geheel op maat gemaakte webshop heeft ervoor gezorgd dat Shades by Eric Kuster nog jaren door kan.

  Maatwerk WooCommerce webshop
 • ibana woocommerce webshop

  IBANA

  Een goede online zichtbaarheid en verkopen. Dat was de opdracht. Een geheel op maat gemaakte webshop heeft ervoor gezorgd dat Ibana nog jaren door kan.

  Maatwerk WooCommerce webshop
 • latelier woocomerce webshop

  L'ATELIER Art et Objet

  Een luxe uitstraling en kunst verkopen. Dat was de opdracht. Een geheel op maat gemaakte webshop heeft ervoor gezorgd dat L’atelier Art et Objet nog jaren door kan.

  Maatwerk WooCommerce webshop
 • watersport meerstad woocommerce webshop

  Watersport Meerstad

  Een goede online zichtbaarheid en verkopen. Dat was de opdracht. Een geheel op maat gemaakte webshop heeft ervoor gezorgd dat Ibana nog jaren door kan.

  Maatwerk WooCommerce webshop

Onze andere WordPress oplossingen.

Samen naar online succes.

Een team van specialisten dat sinds 2011 vanuit Haarlem werkt aan professionele websites, converterende webshops en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

photo

Michel Schönhage

Creatief directeur

023 - 20 23 174
[email protected]