De Top 5 beste Premium WordPress themes

de top 5 beste premium wordpress themes

Er zijn vele verschillende WordPress thema’s voor verscheidene doeleinden. Het hangt allemaal af van wat het doel van je project is (blog, webshop, studentenplatform, fotowebsite…) met welk bepaalde theme je het best aan de slag gaat. Er zijn duizenden gratis WordPress thema’s die zich uitstekend lenen voor de gemiddelde hobbyist of kleine website. Afhankelijk van je behoefte en je eigen voorkeur, kan je kiezen voor een Premium WordPress thema. In een andere blogtekst vragen we ons af waarom je voor een betalend thema zou kiezen. Die Blogpost vind je hier.

Je kan natuurlijk ten alle tijde ons team om hulp vragen bij het kiezen van een thema dat het best aansluit bij jouw onderneming, of die nu zakelijk is of persoonlijk. Het installeren kunnen we ook verzorgen. Voor ons is het een dagelijkse activiteit en het bespaart dus een hoop van je kostbare tijd en energie dit werk uit te besteden.

Zoals je al hebt kunnen lezen hebben gratis websites best wel wat beperkingen, zoals beperkte schrijfruimte, en wat we vergaten te vermelden zijn banners en advertenties die je website er een stuk minder professioneel doen uitzien. Dus als dat je verveelt, kan je voor een WordPress Premium theme kiezen.

In dit artikel ontdek je 5 van de beste allround Premium thema’s, die de moeite waard zijn om uit te proberen.

1. X (Themeco) WordPress thema

Het X WordPress Premium thema heeft eigenschappen als:
– Hoge resolutie
– Zeer aanpasbaar en personaliseerbaar
– Zeer compatibel met WordPress, betaalplatformen, …
Het X Theme is een veelzijdige allrounder, die je kan gebruiken voor eender welk doeleinde.
Het heeft 4 verschillende stacks (Integrity, Renew, Icon en Ethos). Een stack is een soort lay-out, of design-platformen eerder, waarin je nog een hoop aanpassingen kan doen, zoals bijvoorbeeld de plaatsing van je navigatiebalken, toevoegen van een inhoudstabel, etc. Wanneer je het X thema aankoopt krijg je er gratis een licentie van Cornerstone bij. Cornerstone is een van de meest populaire WordPress page builders. Het is een technisch ver gevorderde paginabouwer, maar blijft zeer intuïtief te gebruiken. Ook inclusief is een drag and drop builder, waarmee je meteen kan zien hoe de pagina er uiteindelijk zal uitzien, voordat je hem publiceert. Je betaalt hem per jaar, met 6 maanden ondersteuning en updates inbegrepen. Je kan die periode verlengen tot het volledige jaar, tegen extra betaling.

2. DIVI (Elegant Themes) WordPress thema

DIVI wordt aangeprezen als de ultieme WordPress page builder.
– Een Page of Front Page Builder
– Makkelijk te gebruiken drag and drop tool
– Meer dan 40 unieke pagina-elementen, die je naar smaak kan toevoegen
Het DIVI thema is een zeer veelzijdige allrounder waar de aandacht vooral gaat naar design. Dat wil zeggen dat het niet echt uitmaakt of het nu gaat over een blog (waarvoor ze trouwens een heel praktische functie hebben, waardoor je meteen op je site een tekst kan toevoegen), of een webwinkel, jij kan bepalen hoe je WordPress webpagina eruitziet. Dus geen saaie dertien-in-een-dozijn design. Je kan video’s toevoegen, landing pages en verkoopspagina’s toevoegen. Kies je liever een standaard lay-out, geeft dit thema je de keuze tussen meer dan 800 kant-en-klare formaten, voor de verschillende doelen. Dit thema laat ook toe dat je de wijzigingen op je pagina al kan zien terwijl je de aanpassingen doet. Je kan op dit thema een levenslange licentie kopen, die je binnen de 3 jaar terugverdient in jaarlijkse licenties.

3. Avada (ThemeFusion) WordPress thema

Avada theme is een bestseller.
– GDPR privacy toolkit
– Responsief ontwerp
– Geschikt voor alle schermen (Smartphone, tablet, PC, …)
Het Avada thema is al jaren zowat een van de bestverkochte thema, en je vindt ook massa’s reviews van tevreden klanten. Hoewel het template al in 2012 is gemaakt, wordt de site continu geüpdatet en is het een modern, mooi vormgegeven, betrouwbaar en geschikt template om te gebruiken voor een nieuwe website. WordPress Avada onderscheidt zich van andere templates door de vele functionaliteiten. Je kunt zo’n beetje alles toevoegen wat je wilt: prijstabellen, leuke tellertjes, een menu, etc. Ook zit er een complete webshop ingebouwd, mocht je dat willen toevoegen aan je website.

4. Flatsome (WooCommerce) WordPress thema

Flatsome WordPress theme is een thema dat op Avada lijkt. Het is ook een allrounder die afgeleverd wordt met vele kant-en-klare sites.
– De website templates bieden een geweldige basis voor je webdesigner om je WordPress webpagina op te bouwen
– Hoge reactietijd
– Regelmatig nieuwe functies en updates
Het is een thema voorn WooCommerce, dus ongeacht de veelzijdigheid, uitermate geschikt voor een webwinkel. Je kan hele catalogussen uitstallen op een overzichtelijke manier.Net als Avada, heeft Flatsome een grote actieve community, die ideeën deelt op hun form en FaceBook-pagina. Met Flatsome wordt je WordPress website visueel aantrekkelijk voor klanten en lezers.

5. Be Theme (MuffinGroup) WordPress thema

Be Theme is voor veel WordPress webdesigners een favoriet.
– Het is een veelzijdig thema, maar blinkt uit in webshops en eCommerce
– Meer dan 400 kant-en-klare WordPress website templates
– Zeer aanpasbaar en personaliseerbaar
Met de ingebouwde vertaler is het een eitje om van je WordPress website een multi-linguistische website te hebben.
Het is enorm flexibel om aan te passen naar jouw smaak. Je kan exact de kleurtint kiezen die jij wil bijvoorbeeld. En het is bovendien compatibel met alle gangbare webbrowsers.

Al deze themes hebben een zeer hoge klanttevredenheidsscore, en dat ze zo populair zijn bevestigt dat nog eens. De populariteit wil ook zeggen dat er aan deze thema’s voortdurend wordt gewerkt en bijgesleuteld, wat wil zeggen dat ze geen kinderziektes meer hebben.
Wanneer je kiest voor deze Premiom WordPress themes, betaal je een kwaliteit waarmee je websitebouwer je een webpagina bezorgt die mooi oogt en klanten aantrekt.