Beste managed WordPress hosting bedrijven

beste managed wordpress hosting bedrijven

Eigenlijk is weten welke de beste managed WordPress hostingbedrijven zijn voor 2020 een van de meest verstandigste dingen om te weten. En dat omdat het erg risicovol kan zijn voor jouw eigen bedrijf wanneer de host slordig is. We geven je later in deze tekst een meer gedetailleerde uitleg. Wanneer je al ervaring hebt met een hostingbedrijf en je problemen ondervindt, wordt dit een interessant artikel. Maar ook wanneer je voor het eerst een WordPress website gaat opzetten, is het een belangrijke keuze. Het is moeilijk om zomaar te bepalen welke WordPress hosting provider je onderneming net dat ietsje meer kan geven, om succesvol te zijn.

Maar maak je geen zorgen, want wij geven hieronder onze ongezouten mening over wat volgens ons de beste WordPress hosts zijn voor 2020, gebaseerd op onze eigen ervaringen en gebruikersbeoordelingen. WordPress is zo’n dynamische toepassing dat het door velen erg geliefd, omwille van de flexibiliteit. Het is daarom bijna onmogelijk een hostingsbedrijf te vinden dat geen oplossing aanbiedt voor WordPress. Dat betekent dat niet elk van die bedrijven is gespecialiseerd in WordPress.

Wat zijn managed WordPress hostingbedrijven?

Zoals de term misschien al doet vermoeden, gaat het om hostingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het huisvesten en optimaliseren van WordPress websites. Naast deze heb je ook nog 2 andere soorten, namelijk gedeelde en doe-het-zelf hosts.

1. Gedeelde WordPress hosting

Mensen die net zijn begonnen, kiezen doorgaans voor een goedkope gedeelde WordPress-host. Meestal zijn dit mensen die hun eerste website bouwen, emigreren vanuit WordPress.com of een laag budget hebben.
Met prijsbewust zijn is niets mis, maar de manier waarop een aanbieder van gedeelde hosting geld verdient, is door het aanbieden van upsells (migraties, domeinregistraties, verlengingskosten, SSL-certificaten…) en verborgen kosten.
De ‘unlimited resources’-pakketten die ze aanbieden zijn niet zo onbeperkt, als ze doen uitschijnen. Heel vaak moet je zo’n pakket uiteindelijk toch uitbreiden en voornamelijk zal dat om volume gaan.
Je deelt jouw server vaak met honderden anderen. Om winstgevend te zijn, moet de host zo veel mogelijk klanten op één en dezelfde server proppen. Maar dat wil dus ook zeggen dat als er problemen ontstaan op één van die andere sites, jouw site daar nadelige effecten kan van ondervinden.
Gedeelde hosts investeren niet genoeg in support, omdat ze de kosten zo laag mogelijk willen houden en omdat ze veeleisende klanten vaak liever kwijt zijn. Dit resulteert in lange wachttijden en ondermaatse klantenservice.

2. Doe-het-zelf hosting

De tweede groep zijn kan je misschien best beschrijven als de doe-het-zelf hosts. Veel geziene opstellingen zijn basispakketten, eventueel aangevuld met een tool om het beheer te vergemakkelijken. Met de doe-het-zelf-methode kan je zeker geld besparen, maar je bent ook zelf verantwoordelijk wanneer er fout loopt én voor het optimaliseren van de prestaties van de server.

Het is natuurlijk een keuze of je zelf gaat knutselen aan je website, of je jouw kostbare tijd wil gebruiken voor de groei van je bedrijf. In dat laatste geval kan je alvast rekenen op ons team, dat al de nodige kennis en ervaring heeft met het dagelijks oplossen van WordPress-problemen.

3. Managed WordPress hosting

De derde groep zijn dus gespecialiseerde WordPress-hosting voor ondernemingen. Een goede investering, omdat je de technische kant overlaat aan mensen met kennis en het bespaart je dus een zorg, en een hoop tijd. Deze hosting is afgestemd op CMS (Customer Management System). Het is de duurdere optie, en de prijs hangt af van de grootte en behoeftes van de site. Maar je krijgt waar voor je geld.

In het begin lijkt het misschien niet echt belangrijk bij welke host je zit, maar naar gelang je meer en meer bezoekers begint te krijgen, zal je de verschillen beginnen merken, in termen van laadsnelheid van je pagina (Dat kan je natuurlijk bezoekers kosten. Mensen hebben nu eenmaal niet zo veel geduld…) en onnodige uitvaltijden. Met het oog op groei in de toekomst, kies je dus best een hostingsbedrijf dat daarop voorzien is en de beste technische ondersteuning kan geven voor je WordPress website.

De factoren waar wij ons op baseerden

1. Ongeëvenaarde customer support

Normaal gesproken richten managed WordPress-hostingbedrijven zich enkel op het WordPress-platform. Je krijgt hier dus gespecialiseerde ondersteuning, speciaal op maat van je WordPress-website. Uiteraard kan je op ons vertrouwen om die technische informatie snel toe te passen.

2. Geoptimaliseerd voor hoge prestaties

Bij een gedeelde host of een doe-het-zelf-server kom je vaak op een server terecht die nog helemaal ingericht moet worden. Om dezelfde snelheden te behalen, als bij een beheerde WordPress-host, zal je software moeten installeren en optimaliseren. Bovendien is het bij shared hosts vaak sowieso niet mogelijk doordat je met velen op dezelfde server zit. Zelf ben je ook wel eens klant en weet je dat je vaak wegklikt als een pagina te lang moet laden.

3. Locatie datacenters

In sommige delen van de wereld is het niet zo evident dat servers 24 uur per dag blijven draaien. Managed WordPress-hostingproviders hebben doorgaans ook een efficiëntere infrastructuur die zorgt voor een beter wereldwijd bereik. Je wilt natuurlijk zo bereikbaar mogelijk zijn met je webpagina, dus kies voor een hoge ‘uptime’.

4. Back-ups

Een goede managed WordPress host maak automatische back-ups, waardoor je niet helemaal opnieuw moet opbouwen, mocht er toch iets gebeuren met je website.

5. Beveiliging
De gespecialiseerde managed WordPress hostingsbedrijven hebben goede veiligheidsmaatregelen, omdat ze beseffen hoe belangrijk dit is tegenwoordig.

6. SSL certificaat

Dit is een klein data-bestand die in je domein zit verborgen die de browser laat weten dat je website te vertrouwen is. Je kent vast de waarschuwing wel, die weleens verschijnt wanneer je surft. Niet echt uitnodigend om verder te klikken natuurlijk.

Ons managed hosting lijstje

Zoals beloofd, delen wij ons favoriete lijstje voor 2020, in willekeurige volgorde:
1. Hoasted
2. Siteground
3. Bluehost
4. Hostnet
5. Sohosted

Uiteraard houden wij in de gaten dat jouw website bij de voor jou beste host terechtkomt, mocht je ervoor kiezen het beheer van je pagina aan ons over te laten.