6 redenen waarom je website mobiel-vriendelijk moet zijn in 2022

wat is wordpress en waar gebruik je wordpress voor
+/- 5 minuten lezen.

In deze blogpost ontdek je 6 ontegensprekelijke redenen waarom je zakelijke website goed moet werken op alle verschillende schermen.

1. Je ideale klant gebruikt zijn smartphone of iPhone om producten en diensten te zoeken

In 2015 al verklaarden Google werknemers dat mobiel zoeken op internet op de telefoon en op tablets groter was dan zoekopdrachten van op een computer.

Uit onderzoek van Search Engine Land blijkt dat meer dan 57% van het zoekmachineverkeer van smartphone- en tabletgebruikers komt.

Dat is dus een hele goede reden waarom je WordPress website compatible moet zijn met verschillende schermen. Je kan immers de helft van je potentiële klanten verliezen aan concurrenten wiens website wel mobiel-vriendelijk is.

2. Een mobielvriendelijke WordPress website wekt vertrouwen

Het voelt goed om op een goede website te surfen die er mooi uitziet en je snel en duidelijk informatie geeft. En aangezien zoveel mensen op hun smartphone of iPhone surfen moet dat dus ook mobiel. Je hebt er namelijk niet veel aan wanneer de website waar je op beland maar de helft van de tekst toont.

Het help je geloofwaardigheid en het boezemt vertrouwen, wanneer je klanten op zoek zijn naar jouw producten of diensten.

En wanneer je website een goede indruk nalaat, wordt je vaker onthouden en heb je dus ook meer kans dat je naam wordt vernoemd, als iemand op zoek is naar een bedrijf als het jouwe. Het is dus commercieel erg belangrijk hoe je naar buiten komt met je website. Natuurlijk versterk je die kans door je klanten goed te bedienen.

Het zou gek zijn om die kansen te laten schieten, om iets dat kan worden opgelost. Ons team hielp ondertussen al heel wat klanten om hun WordPress website aan te passen, en op die manier meer klanten binnen te halen en hun omzet te doen stijgen.

3. Hou je ideale klant weg bij de concurrentie

Op dit moment is het internet erg competitiegericht. En zeker wanneer je website niet mobielvriendelijk is, is de competitie moordend. Je blijft dan immers maar een van die vele bedrijven die een website hebben, eenvoudigweg om gevonden te worden. Je kent het wel, 1 pagina waarop contactgegevens staan, een fotootje en de openingsuren. Daar is in sommige gevallen niet echt iets mis mee: wanneer je een loodgieter nodig hebt, wil je hem gewoon meteen contacteren. Maar aangezien de meeste mensen met hun GSM gauw eventjes op hun telefoon zoeken en die gegevens zijn meer deels zichtbaar zijn, verlies je dus echt wel de kans op een opdracht.

Die opdracht gaat dan naar de eerste die een mobielvriendelijke website heeft en liefst nog met een knop waardoor ze met een klik het telefoonnummer bellen. Dit om een beeld te schetsen over hoe je op die manier klanten aan de concurrentie verliest.

4. Mobielvriendelijke websites helpen je onderneming zichtbaar te zijn

Het grootste voordeel van een mobielvriendelijke WordPress website is dat je een groter publiek bereikt.

Een website die goed reageert op telefoons en tablets nodigt uit om links naar jouw bedrijf te delen op sociale media. Deze deelacties sturen een signaal naar Google dat je website aandacht krijgt. Sociaal delen en betrokkenheid zijn factoren die deel uitmaken van de bepaling van rangschikking van de websites op de resultatenpagina’s van zoekmachines.

Compatibel zijn met alle schermen verhoogd ook je kans om gevonden te worden, omdat zoekmachines ook rekening houden met de bezoekerservaring. En hoe hoger je in de resultatenlijsten staat, hoe meer organisch verkeer naar je website, en hoe meer leads, verkopen en conversie jouw onderneming zal krijgen.

5. Trek de aandacht en houd het vast

Met alle prikkels overal, tegenwoordig, wordt de tijd dat mensen hun aandacht bij iets kunnen houden steeds minder lang. Een groot voordeel van mobielvriendelijk zijn is dat het snel laadt en gebruikers meteen bedient. Je kan het je niet veroorloven dat potentiële klanten moeten wachten en doorklikken naar de concurrentie. Laadt je WordPress website langer dan 3 seconden, ben je ze kwijt. Dus twijfel niet en maak je website responsief op alle schermen.

6. Bied een betere bezoekerservaring

Klantenervaring is troef. Een passende website, op eender welke maat scherm die er mooi, stabiele n evenwichtig uitziet en je bezoekers uitnodigt om te interageren, versterkt de emotionele binding van je klanten, met je bedrijf. Het is dus een enorm voordeel wanneer ze makkelijk hun weg vinden op je website, met duidelijke menu’s en teksten die volledig passen op elk scherm.

Ook in Haarlem en omgeving is het belangrijk om de WordPress website van je onderneming mobielvriendelijk te maken, omdat je potentiële klanten vooral zoeken op hun telefoon. Ongeacht of ze nadien op hun computerscherm verder onderzoek verrichten is hun telefoonscherm vaak jouw eerste vitrine. Genoeg reden om hier genoeg aandacht aan te besteden in termen van kwaliteit. Je kan ons hier contacteren, wanneer je deze taak aan ons team wil uitbesteden.

Bekijk ook het Linkedin profiel van onze creatief directeur Michel Schönhage, zoveel mooie reviews kan geen toeval zijn!

Mobielvriendelijke WordPress websites. Door ons gemaakt.

Duik nóg dieper het WordPress universum in.

Samen naar online succes.

Een team van specialisten dat sinds 2011 vanuit Haarlem werkt aan professionele websites, converterende webshops en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

photo

Michel Schönhage

Creatief directeur

023 - 20 23 174
info@jun-e-jay.com