Hoe eBooks verkopen op een WordPress website als schrijver

hoe ebooks verkopen op een wordpress website als schrijver

Heb je het moeilijk je boek te verkopen of te publiceren als beginnend schrijver? Dan kan het zijn dat je je achterloopt op de huidige trends. We horen weleens vaker dat mensen die een boek hebben geschreven van hoge kwaliteit maar niet aan de bak komen, in hun vruchteloze tocht langsheen talloze uitgevers. Het is ontmoedigend steeds maar te worden afgewezen en je manuscript elke keer weer wordt teruggestuurd, om welke reden dan ook.

Vaak gaat het niet om het feit dat je werk niet voldoet, maar zijn de uitgevers overvraagt, en hebben ze meer manuscripten op hun bureau liggen dan ze aan kunnen. Als auteur die heel wat werk, tijd en energie heeft gestoken in een waardevol werk, is het niet echt eerlijk dat zoiets een blok vormt tussen jou en jouw succes. Met behulp van een WordPress website kan je een ongelimiteerd aantal boeken verkopen en hoef je de winst niet te delen met de uitgever. Dat klinkt als een mooi gedicht in de oren, niet?

De meeste schrijvers houden van boeken. Velen van ons zijn opgegroeid met liefde voor de papieren voorwerpen, liefst nog eens hardcover. Maar tijden zijn veranderd. Er is nog steeds een groot publiek voor boeken. Lezen gaat nu eenmaal niet uit de mode. Alleen hecht niet iedereen meer belang aan een echt boek in je handen. Velen zijn overgeschakeld naar e-readers. Je hebt immers maar een plaatsje op je nachtkastje nodig, dan een halve bibliotheek boekenkasten, om massa’s leesvoer te verzamelen.

Je lezers zijn dus online, en hongerig. We verslinden meer dan ooit informatie en verhalen die ons even uit de harde realiteit halen van het stressvolle leven.

Hoe publiceer ik een boek met behulp van een WordPress website?

Als dit de eerste keer is dat je wordt verteld dat je een boek kan publiceren met eenvoudigweg een WordPress website, rijzen er nu vast heel wat vragen. Hoe begin je daaraan? Hoe lever je de boeken af aan de kopers? Hoe betalen die lezers mijn boeken?… Gelukkig wee tons tean precies wat te doen. Zoek contact op met ons voor wat meer uitleg. In dit artikel gaan we alvast in op wat van die vragen.

Online boeken verkopen met een WordPress webpagina is helemaal niet zo moeilijk. Eén keer dan je site is opgezet gaat alles vrijwel automatisch en je hoeft je geen zorgen te maken over extra drukken en zo verder zoals bij een fysiek boek.

Eerst en vooral moet je je boek converteren naar een digitale versie. Dat zal alvast geen groot probleem zijn, aangezien de dagen van de tikmachine zijn geteld en je je manuscript wellicht ook digitaal hebt geschreven. Even een paar knoppen hanteren in Word, en hoppakee je hebt een pdf-formaat, dat iedereen over de hele wereld kan downloaden.

Een e-book heeft ook een digitaal cover, dus geen uren kniezen of je een hardcover neemt of toch kosten gaat besparen met een zacht kaft.

Waarom een WordPress website

Als je ernstig wil worden genomen in de eenentwintigste eeuw, heb je tegenwoordig een website nodig. Een professionele website zal je geloofwaardigheid een boost geven. WordPress helpt je om dat te bereiken. Je webdesigner helpt je een gepast WordPress thema zoeken, dat perfect aansluit bij jouw doel en je wensen.

WordPress biedt de mogelijkheid een webwinkel te creëren, bepaalde personen toegang te bieden tot bepaalde inhoud, online betalingen uit te voeren, klanten iets te laten downloaden en zoveel meer. Dat betekent dat je afhankelijk van de stijl van je boek nog eens verschillende opties hebt.

Het is ook makkelijk je boek aan te passen, door een nieuwe versie op te laden, mocht er toch nog een spellingsfoutje zijn ingeslopen. Zoals je hieruit begrijpt biedt WordPress veel mogelijkheden en is deze volledig aanpasbaar aan jouw noden. WordPress is dus de perfecte partner om jouw boek aan te bieden op de manier hoe jij dat wil. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld.

Bovendien biedt het talloze mogelijkheden betreffende marketing en PR, zoals statistieken genereren en je lezers op de hoogte houden van nieuwe publicaties. Je kan een pagina toevoegen over jezelf als auteur, en beschrijvingen van je boek. Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines je boek op basis van die woorden mensen naar jouw website en dus naar jouw boek kunnen leiden. En WordPress leent zich daar uitstekend toe.

Natuurlijk begeleiden we je graag in elke stap. We weten maar al te goed wat passie is, en hoe veel voldoening het geeft iets te creëren. Onze contactpagina vind je hier.