Hoe emoties je bedrijf in Haarlem en omgeving kan doen groeien?

de 5 beste gratis wordpress blog themes
+/- 8 minuten lezen.

Heb je ooit een kans gemist die nooit meer terugkomt, omdat het tijdgebonden was? Heb je ooit dat gevoel gehad dat als je hier en nu niets deed, dat jij de enige zou zijn die de boot mist?

Fear Of Missing Out

In de psychologie wordt het gecategoriseerd onder een sociale angststoornis. In marketing wordt de angst om kansen mis te lopen gebruikt om mensen tot directe actie aan te manen.
Dat al je vrienden en kennissen iets hebben, brengt sociale druk met zich mee en dat wordt zowaar als verkoopargument gebruikt. Er zijn immers nog een heleboel mensen die goedkeuring zoeken van anderen. Het kan dus samengaan met de angst voor afwijzing, of de angst voor eenzaamheid.

Individualisme

Onafhankelijk van de vorige groep mensen is er een beweging in de maatschappij van individualisme. Persoonlijke groei wordt steeds belangrijker en dat richt zich dan niet om de goedkeuring van anderen, maar op wat jij echt persoonlijk wilt voor jou.
Daarom is het nu compleet in om een tijdslimiet te zetten op je aanbiedingen. ‘Deze korting is enkel geldig tot middernacht! Morgen betaal je de normale prijs weer. Dus wees er snel bij!’.
Zo’n tijdelijke promoties kan je perfect kan invoeren op een WordPress website. Sommige plug-ins laten ook toe wedstrijden en giveaways te organiseren.

Meerwaarde

Ook al blijven mensen naar hun portemonnee kijken, zelfs die methode lijkt stilaan overroepen. Velen gaan er ondertussen van uit dat je morgen een E-mail krijgt met het bericht dat om je toch nog een extra kans te geven de promotie ‘speciaal voor jou’ 48 uur verlengd wordt. En zo niet, komt er over een half jaar vast nog wel een promotiestunt. Het publiek weet immers dat jij wil verkopen.
Dus hoe overtuig je je bezoekers te kopen? De sleutel is gratis inhoud. De bedoeling is hen onmiddellijk waarde te bieden dat hen resultaat oplevert. Een praktische tip, of een life hack, een gratis boek, of een webinar, een gratis item bij hun bestelling, …
Allemaal dingen die je makkelijk kan organiseren met je WordPress website, door integratie van video’s, leerplatformen, funnels, links naar Kindle, Amazon of Zoom,

Getuigen

Wat ook werkt zijn getuigenissen van mensen, die net zoals zij mensen uit Haarlem en omgeving zijn. Jouw klanten willen weten of wat jij aanbiedt ook voor hen werkt, dus zoeken ze naar de ervaringen van mensen die in eenzelfde situatie zitten.

Ethiek

Is het wel ethisch verantwoord op mensen hun gevoelens in te spelen? Mensen zijn geprogrammeerd om te doen wat anderen doen, en zo niet, volgen ze hun intuïtie, dus eigenlijk is het nog steeds een keuze die zij zelf in de hand hebben. Net als jij zullen zij op hun eigen gevoel afgaan. Iedereen heeft een vrije wil. De verantwoordelijkheid van hun uiteindelijke keuze ligt geenszins bij jou.
Bovendien heb jij, als gepassioneerde ondernemer, vertrouwen in wat je aanbiedt, dus degenen die ervoor kiezen met je in zee te gaan, winnen. Dus dat tippen van de schaal met marketingtechnieken, is maar een heel klein deeltje van de keuze. Niets om je slaap voor te laten.

Website Illustraties Opleveren

WordPress magie

Of het nu gaat over FOMO, status, authenticiteit of getuigenissen, het gaat erom de klant emotioneel te verbinden aan wat jij aanbiedt. Je kan technisch de perfecte WordPress website bouwen, maar om succesvol te worden heb je net dat ietsje meer nodig tegenover de concurrentie.

Er bestaan geweldige WordPress plug-ins voor het implementeren van eender welke stijl. Je kan er bijvoorbeeld eentje installeren waarbij onder de afbeelding van een product of een cursus die je aanbiedt in een video, steeds een vermelding wordt gemaakt over wanneer er in real-time eentje verkocht wordt. Of een tellertje met hoeveel exemplaren reeds de deur uitgingen, of hoeveel er nog op stock zijn. Denk maar aan de websites van vliegtuigticketverkoop, waar je perfect kan zien hoeveel stoelen nog beschikbaar zijn, en zelfs waar.

Ook een beoordelingsboek, algemeen of per product is een van de vele mogelijkheden. Zo ziet een slimme klant in één oogopslag welk product het meest succesvolle is, niet enkel in verkoop, maar ook betreft tevredenheid.

Wanneer je website nog niet op WordPress draait is dit een goed moment om hem om te vormen, of laten om te vormen. Op FOMO-focus alleen, zagen we de omzet van onze klanten gemiddeld van 25,17% tot 78,22% stijgen.

Welke aanpak je ook verkiest, ons team streeft ernaar diensten aan te bieden, die niet enkel uit pure technische kennis bestaat, maar ook een gepersonaliseerd toets die bij jou en jouw onderneming past. Zo wordt jouw website echt het gesprek van de dag in Haarlem en omgeving.

Bekijk ook het Linkedin profiel van onze creatief directeur Michel Schönhage, zoveel mooie reviews kan geen toeval zijn!

Op emotie inspelende WordPress websites. Door ons gemaakt.

Duik nóg dieper het WordPress universum in.

Samen naar online succes.

Een team van specialisten dat sinds 2011 vanuit Haarlem werkt aan professionele websites, converterende webshops en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

photo

Michel Schönhage

Creatief directeur

023 - 20 23 174
info@jun-e-jay.com