Instagram integreren in WordPress

de top 5 beste premium wordpress themes
+/- 7 minuten lezen.

Instagram heeft momenteel een miljard gebruikers, en daarmee is dit visuele platform een van de grootste sociale netwerken ter wereld. 90% van die gebruikers zijn volgens statistieken jonger dan 35 jaar. Dat is dus wat ideale klant zoeken betreft een mooi gegeven. Het is daarom hoeft het niet te verbazen dat dit ondertussen wel wat meer is geworden dan alleen maar een plaats om foto’s te posten.

Instagram opent een deur naar publiek voor bedrijven, professionelen en creatievelingen. Het is een enorme hulp om je merk op de markt te zetten. Het is dus ook in Haarlem en omgeving een erg nuttig communicatiemiddel, wanneer je het op je WordPress website integreert.

Waarom het een goed idee is om Instagram met je WordPress website te verbinden

Het ziet er op het eerste zicht misschien niet uit als een geode match om je Instagram-account aan je WordPress website te koppelen, maar beide platformen bieden een hele resem aan mogelijkheden. De gecombineerde flexibiliteit, kan je dus potentieel een hele resem voordelen opleveren.

Eens de koppeling is opgezet, hoef je namelijk amper wat te doen om de berichten van je website op je Instagram te laten verschijnen en omgekeerd. Zo vergroot je makkelijk je bereik en bijgevolg krijg je meer volgers. Op die manier krijg je meer bekendheid en meer bezoekers op je website, en creëer je dus een funnel die twee platformen overkoepeld.

Instagram heeft wat leuke filters voor foto’s, dus je kan ze daar bewerken en dan in geen tijd terugkoppelen naar de website. Maar er zijn heus nog meer voordelen wanneer je Instagram-feed echt gaat inbedden op je website.

2 manieren om je Instagram slim te gebruiken op je WordPress website

Hieronder vind je 2 manieren om je te helpen de reikwijdte van je WordPress webpagina te vergroten met behulp van Instagram.

Instagram feed op je WordPress website

De eerste manier is je Instagram feed (berichtenstroom)op je website te integreren, zodat je die zichtbaar kan maken op eender welke plaats op je website. Of je het nu liefst op een zijbalk-widget wil, of een pagina die enkel voor Instagram is voorzien.

Er bestaan ontelbare plug-ins om dat te doen in WordPress, maar de plug-in bij uitstek heet eenvoudigweg Instagram Feed.

Deze plug-in is gekend doordat hij vele mogelijkheden bidet en je hem naar jouw smaak kan aanpassen. Je kan hem krijgen in de gratis versie, maar ook in de betalende WordPress Premium Plug-in versie, wanneer je nog meer opties wil. De eerste stap is uiteraard de plug-in installeren en activeren. Je gaat hem dan als optie in je admin dashboard zien. Daar kan je configureren hoe je je Instagram feed wil laten zien. Maar de allereerste taak is natuurlijk je Instagram account koppelen met je WordPress site.

Vanaf het moment dat je ingelogd bent, moet je toestemming geven, zodat de plug-in toegang heeft tot je Instagram berichten. Van zodra je dat hebt gedaan zal je je Instagram account opgelijst zien staan in de instellingen. Je kan zelfs meerdere accounts koppelen, als je dat wil.

Vanaf dat moment heb je toegang tot massa’s opties. We raden aan genoeg aandacht te besteden aan die configuratie. Van zodra je de vorm hebt gekozen, kan je met eenvoudige shortcodes de Instagram feed eender waar integreren op je website.

Je hebt de vrijheid te kiezen hoe je het er wil laten uitzien, maar ook welke functies je wil toevoegen. Je kan dit natuurlijk aanpassen tot het spreekwoordelijke plaatje naar jouw gevoel klopt.

Een galerij maken met behulp van je Instagram posts

Je kan je Instagram-account ook gebruiken als fotogalerij. Dat laat je toe om berichten van verschillende accounts samen te brengen. Om dit te verwezenlijken heb je de plug-in Smashballoon Instagram Feed nodig. Het is een zeer eenvoudige plug-in. Het heeft niet zo gek veel opties, maar het resulteert in een nette functionele fotogalerij.

Je kan je galerij aanpassen en een bepaald account of een specifieke hashtag die je interessant vindt eraan verbinden. Je kan ook kiezen hoe de foto’s wordt weergegeven. Een carrousel behoort tot de opties, maar je kan ook kiezen voor een statische galerij. Het Instagram-label verbergen behoort ook tot de mogelijkheden. Eens geconfigureerd, maak je ook hier gebruik van shortcodes, die je kopieert en plakt, om de galerij te plaatsen waar jij hem wil.

Instagram integreren in WordPress

Door je Instagram te koppelen werkt het dus meer als een getoonde link en kan je heel wat volume besparen, wanneer je je afbeeldingen daarin laat zien, in plaats van foto’s te uploaden op je website. Dus in feite maak je er je WordPress website sneller mee, wanneer je het slim gebruikt.

Bovendien profileer je je als een moderne ondernemer wanneer je op verschillende sociale media zit. Onze Jun-E-Jay-medewerkers assisteren je graag wanneer je hulp nodig hebt om je bereik op deze manier te vergroten.

Bekijk ook het Linkedin profiel van onze creatief directeur Michel Schönhage, zoveel mooie reviews kan geen toeval zijn!

WordPress websites. Door ons gemaakt.

Duik nóg dieper het WordPress universum in.

Samen naar online succes.

Een team van specialisten dat sinds 2011 vanuit Haarlem werkt aan professionele websites, converterende webshops en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

photo

Michel Schönhage

Creatief directeur

023 - 20 23 174
[email protected]