Kan je geld verdienen met WordPress?

kan je geld verdienen met wordpress

Ja, je kan effectief geld verdienen met WordPress als je weet waar je mee bezig bent. WordPress is zo’n geweldige software dat het een revolutie teweegbracht op het internet en van webdesign een speelterrein heeft gemaakt voor specialisten én minder technisch aangelegde mensen.

WordPress heeft meegeholpen aan het succes van zo veel mensen en bedrijven. Je kan met WordPress een blog creëren en andere online business websites of –pagina’s, zoals een webshop, zonder veel geld uit te geven aan een webdesigner of –ontwikkelaars.
Maar behalve geld besparen, kan je ook geld verdienen met WordPress, op verschillende manieren. De opportuniteiten zijn eindeloos.

Maar voor je hier echt mee aan de slag kan moet je eerst begrijpen wat WordPress eigenlijk is, hoe het werkt en hoe je door een probleem op te lossen met WordPress inkomsten kan krijgen.

Wat is WordPress en hoe werkt het?

WordPress is open-source software die gebruikt wordt om websites op te zetten. Het is een CMS (content management system).
Open-source software betekent dat het vrij beschikbaar is, zodat iedere enthousiaste programmeur toevoegingen of verbeteringen kan bijdragen.

Hoe kan je geld verdienen met WordPress?

Zoals eerder vermeld zijn er eigenlijk verschillende manieren om geld te verdienen met WordPress. Hieronder vind je hier voorbeelden van.

Je moet geen universiteitsdiploma hebben om geld te verdienen met WordPress. Het enige dat je doen moet is een probleem vinden dat je met WordPress software kan oplossen. Dit zijn enkele manieren waarin je WordPress kunt gebruiken en er zelfs je broodwinning kan van maken:
1. Freelancediensten
2. Als blogger
3. Internet marketing
4. Met E-commerce
5. Foto’s verkopen
6. Een educatief platform
Dit zijn maar enkele voorbeelden. De mogelijkheden om geld te verdienen met WordPress zijn eindeloos.

Laten we bovenstaande voorbeelden een beetje beter bekijken.

Freelancediensten:

Als Freelancer kan je geld verdienen door WordPress diensten aan te bieden op verscheidene platformen zoals upwork.com, gurus.com, freelance.com, en zo verder. Veel mensen verdienen hier grof geld mee, door zich aan te bieden op het vlak van ontwikkeling, schrijven, ontwerpen, administratie, klantendienst, marketing, boekhouden, IT, etc.

Als blogger:

Als blogger, kan je een groot passief inkomen opbouwen met een WordPress blog. Je hebt niet veel nodig om de webblog eenvoudig op te starten. En eenmaal de inhoud op je blog staat word jij misschien wel een van die bekende bloggers die gesponsord worden door een groot merk en zo een mooie som verdient, om te doen wat je leuk vindt.

Internet marketing:

Met internet marketing kan je uiteraard ook geld verdienen met WordPress. Internet marketeers gebruiken WordPress om landing-pagina’s en verkooppagina’s aan te maken. Dat is ook bekend onder de term sales funnel, dat hen helpt on bezoekers van de website om te vormen naar betalende klanten.

Met E-commerce:

Met WordPress kan je binnen een paar uur je eigen webwinkel lanceren. Webshops zijn helemaal in. Vanop een beeldscherm is de favoriete manier van winkelen geworden voor vele mensen. Het bespaart immers massa’s tijd.

Foto’s verkopen:

Een gepassioneerde hobbyist wil vaak niets liever dan van zijn favoriete vrijetijdsbesteding zijn broodwinning te maken. Als fotograaf maak je met WordPress makkelijk een online kunstgalerij, waar je je foto’s te koop kan aanbieden.

Een educatief platform:

Je kan een onlineschool bouwen in WordPress, waar je e-cursussen kan aanbieden. De betalende bezoeker van het studentenplatform krijgt toegang tot verborgen inhoud. Een mooie manier om passief inkomen te creëren, want zo’n cursus hoef je maar één keer te maken. Zo verdien je niet alleen, maar win je ook tijd.

WordPress is geweldige software, die makkelijk te gebruiken en aan te passen is, en waar je alle kanten mee op kunt. Met een beetje kennis kom je al heel ver. Wanneer je begint met ontdekken hoe WordPress in elkaar zit, kan je vast niet wachten om nog meer te weten te komen. En hoe bedrevener je erin wordt, hoe meer manieren je zult ontdekken die je wat kunnen opbrengen.

Je kent nu een paar van de vele mogelijkheden om wat bij te verdienen met WordPress. Misschien wordt het zelfs wel een nieuwe wending in je loopbaan.

Of je nu gaat om extra inkomsten, een passief inkomen of een volledig nieuwe carrière, met WordPress maak je makkelijk en snel een platform waarmee je kan verdienen, op verschillende manieren.

En natuurlijk staan wij in Haarlem en omgeving voor jou klaar om hierin je te assisteren.