Top 6 WordPress Web Development Trends in 2022

kan je geld verdienen met wordpress

Wanneer je een WordPress website maakt voor je bedrijf, is het erg interessant de trends te volgen. Het bespaart je alvast een hoop marketingonderzoek. Ons team bestudeerde de statistieken over wat hip is in 2020 en zet de 6 belangrijkste voor jou op een rijtje.

Trend 1. Kunstmatige Intelligentie

1. Spelling correctie, grammatica en woordkeuze om je inhoud te verbeteren
De juiste spelling is belangrijk. Fouten op je pagina geven een slechte indruk aan je bezoekers. Bovendien maakt het ook een verschil in verband met je vindbaarheid. Zoekmachines houden niet van spellingfouten. Zelfs woordgrapjes worden onverbiddelijk bestraft.

2. SEO voor meer zichtbaarheid
SEO is een essentieel onderdeel van inhoud maken op het web. Wanneer je een succesvolle website wil voor je bedrijf, moet je ervoor zorgen dat zoekmachines je website hoog plaatsen in de resultatenlijst. Maar je teksten optimaliseren kost best wel wat tijd. Met artificiële intelligentie kan je dit sneller laten gebeuren. Er zijn plug-ins voor zowel tekst als voor afbeeldingen.

3. Automatiseren van klantendienst
Klanten willen snel antwoord op hun vragen en menselijke medewerkers kunnen ook maar op een menselijk tempo reageren. Een chatbot installeren is een mooie oplossing voor de vaak gestelde vragen.

4. Gebruikers gerelateerde inhoud tonen voor een meer persoonlijke ervaring
Relevantie is de sleutel voor meer traffic naar je pagina. Bibblio bijvoorbeeld suggereert andere posts op je WorPress pagina, die te associeren zijn met diegene die ze aan het lezen zijn. Je kan een optie toevoegen om een medewerker te spreken, indien de juiste vraag niet wordt aangeboden.

Trend 2. Mobile First

Alles moet steeds maar sneller. Het is gewoon de wereld vandaag. Bijna niemand start zijn computer nog op. Alles kan hier en nu via onze smartphones en iPhones.
Daarom is het meer dan ooit belangrijk geworden dat je website is aangepast aan het gebruik op verschillende schermen. Een WordPress website kan perfect aangepast worden om in de moderne informatiestroom te passen.

Trend 3. Een WordPress website met visie

Het wereldwijde web wordt steeds populairder. En hoewel je een prachtige WordPress website kan maken, is de wereld van webdesign steeds in beweging. Nieuwe plug-ins worden elke dag toegevoegd. Als professionele ontwerpers blijven we natuurlijk bij, zodat wij de nieuwste functies en snufjes op jouw website kunnen toepassen.

Trend 4. Video

Zoals reeds gezegd, willen we alles tegenwoordig snel en met zo weinig mogelijk moeite. Daarom worden lange teksten sowieso in de regel al geweerd. De meeste mensen kunnen hun aandacht niet lang genoeg houden om alles door te lezen. Wat dan wel een uitkomst is, is een video, of een explanimation op je website. Op die manier bereik je veel meer bezoekers.

Trend 5. Micro-animatie

Kleine details, interactieve pop-ups, vooruitgangsbalkjes en bewegende accenten dragen bij tot een onvergetelijk bezoek aan je website. Dit soort micro-communicaties geven je potentiële klanten de mogelijkheid om hun emoties te uiten, jou bruikbare marketinginformatie te bezorgen en natuurlijk geboeid te blijven door jouw WordPress website.

Trend 6. Blockchain

Een blockchain is een systeem dat gebruikt kan worden om gegevens vast te leggen. Het bijzondere aan de blockchain is dat dit mogelijk is zonder centrale autoriteit waardoor het vervalsen van de vastgelegde gegevens niet mogelijk is door het falen van één centraal punt. Het is daarbij een eenvoudig te controleren systeem volgens welke opeenvolgende blokken aan elkaar gerelateerd zijn. Het heeft in 2019 terrein gewonnen en aangezien het gunstig is voor transparantie en veiligheid zal die trend zich blijven verderzetten in 2020. Blockchain technologie helpt door een algoritme de gegevens van klant en bankgegevens te beschermen. En we weten allemaal hoe belangrijk de letters GDPR en AGV geworden zijn.

Het is belangrijk dat jouw WordPress website zo aantrekkelijk mogelijk is voor jouw klanten in Haarlem en omgeving. Dat wil zeggen niet enkel wat het visuele aspect en gebruiksvriendelijkheid betreft, maar ook veiligheid bijvoorbeeld. Ook regelmatige updates houden je WordPress website interessant. Het houdt je cliënteel nieuwsgierig en alert. De kracht van FOMO (fear of missing out), als het ware. Met ons team van professionele WordPress designers houden we jouw website ‘levend’ met de nieuwste trends en modernste technieken.