5 manieren om je WordPress website te doen opvallen

beste managed wordpress hosting bedrijven

Er zijn miljoenen websites. Het is dus erg belangrijk je te onderscheiden van de concurrentie en elke maand jouw portie van de meer dan 400 miljoen bezoekers van WordPress websites binnen te halen. Wij zetten voor jou 5 manieren om je WordPress website te doen opvallen op een rij, om meer traffic te genereren en die bezoekers jou opnieuw te laten vinden in de toekomst.

Hieronder de 5 manieren om je WordPress website te doen opvallen

1. Kies een domeinnaam die blijft hangen

De domeinnaam voor je WordPress website moet er één zijn die een merknaam kan worden. Iets dat mensen meteen doet denken aan wat jij aanbiedt. Liefst iets kort, makkelijk uit te spreken en te spellen. Of misschien iets grappigs, waardoor mensen er een emotie aan verbinden. Dat laatste is heel efficiënt om dingen te onthouden. Vermijd het gebruik van leestekens en nummers, want die worden al gauw op de verkeerde plaats gezet. Wij zelf daar zelf een heel goed voorbeeld van, oh nee, toch niet ;-). Registreer geen naam die te kort aanleunt bij die van een concurrent. Je wilt niet dat jouw klanten ‘per ongeluk’ bij een ander bedrijf terechtkomen.

2. Kies het juiste thema of laat je website op maat maken om je WordPress website te doen opvallen

WordPress heeft voor zowat elk idee een passend thema van de juiste soort. Maar het is niet slim meteen naar het populairste thema te grijpen. De kans bestaat dan dat je als dertien-in-een-dozijn website in een overaanbod verdwijnt. Het moet natuurlijk wel bij je branche en merk passen. Branding is meer dan ooit een focuspunt. Zodra je een sterk merk hebt neergezet, gaan mensen op zoek naar jou, op basis het visuele imago van je bedrijf. Een beetje zoals de clubkleuren van een voetbalploeg. Bij het kiezen van een thema mag je dus niet zomaar over één nacht ijs gaan. Je wilt immers een beeld dat jouw ideale klant bindt en loyaal maakt. Niet alleen kleur wekt emoties op, maar ook gebruiksvriendelijkheid en lay-out. Je wilt dat een klant makkelijk zijn of haar weg vindt op je site op de computer, maar ook op zijn of haar tablet en smartphone. Niet alle thema’s zijn geschikt voor alle schermen, of ze gaan er helemaal anders uitzien, waardoor je geloofwaardigheid kunt verliezen.

3. Begin een blog

Een blog op je WordPress website geeft meteen meer betrokkenheid en het is slim de inhoud ook shareable te maken zodat je bezoekers interessante artikels kunnen delen met vrienden en kennissen. Door een blog geef je klanten die dat willen de kans om te leren, en tegelijkertijd toon je je een waardige expert, die proactief al heel wat vragen beantwoordt, nog voor ze gesteld zijn. Door regelmatig artikelen toe te voegen, kun je aantonen dat je actief bent als bedrijf. Dat je vorige week nog postte, verzekert dat wanneer ze je vandaag bellen, ze wellicht antwoord krijgen. Bovendien bewijs je dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen binnen jouw expertisegebied. Een interview met een tevreden klant, of een tekst door een autoriteit laten schrijven voor jouw blog, zal je bezoekers zeker boeien.

4. Gebruik de kracht van sociale media

Maak gebruik van de sociale media pagina’s van je bedrijf. Adverteren via sociale media is helemaal niet zo moeilijk en ook helemaal niet duur en je kan zelfs parameters kiezen als ‘in de buurt van Haarlem’. En met WordPress integreer je zonder veel moeite link-knoppen naar je professionele sociale media pagina’s en deel-acties voor je bezoekers. Op Facebook kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een knop voor een call to action (“over ons”, “naar de website”, “nieuws”,…) om facebookers naar je WordPress website te leiden.

5. Houd SEO in het achterhoofd om je WordPress website te doen opvallen

Wanneer mensen zoekmachines gebruiken, wil je natuurlijk dat jouw WordPress website bovenaan de lijst van resultaten staat. Dan houd je rekening met de woorden die je gebruikt in je teksten. Je wilt dezelfde woorden gebruiken als jouw potentiële klanten. SEO is de afkorting voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) en je gebruikt daar sleutelwoorden voor (keywords). De zoekmachines houden ook rekening met de kwaliteit en de shareability van de inhoud van je website (zie Tip 4). Wanneer je linken vaak worden gedeeld, op verschillende kanalen, wordt je opgemerkt door Google, Bing en andere zoekmachines, waardoor je weer wat hoger in de lijst komt te staan. Moedig feedback aan, in de vorm van reviews op bijvoorbeeld Yelp, Foursquare, maar bijvoorbeeld ook op 123klantervaringen.nl. Geen beter argument dan een beoordeling om een twijfelende klant over de streep te trekken. De verspreiding van jouw merknaam is geen te onderschatten voordeel. Neem maar eens een kijkje op het Linkedin profiel van onze creatief directeur Michel Schönhage, zoveel mooie reviews kan geen toeval zijn!

Ga aan de slag met deze 5 manieren om je WordPress website te doen opvallen en succes is onderweg. Het enige dat rest is deze bruikbare tips in actie om te zetten, en dan op naar de top van de zoekresultatenlijst!