Wat Millennials zoeken in een WordPress blog

de 5 beste gratis wordpress blog themes
+/- 6 minuten lezen.

Het hoeft geen betoog meer dat je met een WordPress blog hoge ogen kan gooien. Er zijn verschillende berichten te vinden over bloggers die financiële zekerheid hebben verdiend. Dus het is helemaal geen slecht idee, wanneer je met een WordPress website wil beginnen, een blog te overwegen. En de sleutel tot het succes hier ter zake zijn volgers.

‘Generatie Y’ is de eerste generatie die is opgegroeid met technologie. De Millennials zijn meestal vergroeid met sociale media en zitten de halve dag online. Al zijn er wat discussies over de periode, mogen mensen geboren 1980 en 2000, mogen zichzelf zo noemen.
Ze worden gedreven door sociale rechtvaardigheid, houden van sociale interactie en lezen blogs, of vragen hun vrienden advies. Ze posten vaak op sociale media en vertrouwen op aanbevelingen die daar worden gemaakt.

Een ideaal doelpubliek dus, om volgers te vinden. Uit cijfers blijkt dat ze onder andere blogs over ondernemerschap, zelfontplooiing en reizen het vaakste lezen.

In het begin lijkt het misschien moeilijk volgers te krijgen. Bovendien moet je ook nog over interessante onderwerpen schrijven. Dus geven we graag wat hints over de ingrediënten om een artikel een lonkende invalshoek te geven en een wijd publiek mee te krijgen

Ze zoeken reisverhalen

Millennials houden van reizen, nieuwe mensen ontmoeten en culturen ontdekken. En belangrijk is dat ze die verhalen graag delen op sociale media. Dus wanneer je zelf een ontdekkingsreiziger bent, kan je een reisblog starten. Vertel je verhalen, wat voor mensen en dieren je zag, wat voor tradities en smaken je tegenkwam, …

Is een reisblog je iets te nauw, kan je het wel als insteek gebruiken om een ander onderwerp aan te snijden. Door een ontmoeting te beschrijven, of hoe het op een andere plaats of zelfs een andere tijd eraan toe ging….

Ze zoeken aanbevelingen

Of het nu gaat over hotels, restaurants, boeken, … Millennials zijn steeds op zoek naar het beste. Ze begrijpen als geen ander dat aanbevelingen van iemand anders waardevol zijn. Zie het als gedigitaliseerde mond-aan-mond-reclame.

Niet enkel over producten, maar ook over levensstijl zijn ze meteen mee. Deel foto’s van wat je eet in je gezond dieet, hoe efficiënt je je kasten organiseert, welke routes je loopt bij het joggen of wandelen, life-hacks, de interessante dingen die je onderweg tegenkomt, … Natuurlijk is er veel waarover je kunt praten, dus zoek een rode draad die jou ligt, zodat je er virtueel oneindig over kunt posten, in alle zijsprongen die je kan maken.

Visuele hulpmiddelen zijn essentieel. In een platte tekst, hebben de meesten geen zin en ze zullen dan ook niet de tijd nemen het te lezen, of te delen.

Deel je levensverhaal

Millennials zijn verzot op eerlijke verhalen van echte mensen. Die verhalen zijn van onschatbare waarde omdat je ervan kunt e-leren en ze kunnen inspireren. In het bijzonder wanneer je zelf een Millennial bent. Want dat is dan weer een extra emotioneel raakvlak voor dat doelpubliek.

Wanneer je bijvoorbeeld een leeftijdsgenoot bent, zal de lezer zich verbonden voelen met jou, en ervan uitgaan dat jij hem beter begrijpt dan iemand die ouder is. Hetzelfde geldt voor elk gelijksoortig detail: geslacht, financiële toestand, levensbeschouwing, …

Maak hun rechtvaardigheidsgevoel wakker

Wat zo geweldig is aan Millennials is dat ze een sterk rechtvaardigheidsgevoel hebben? Ze houden er helemaal niet van belogen te worden en hun kennis is opgebouwd op relevante informatie, onderzoek en studies die wat bewijzen. Ze begrijpen bijvoorbeeld de klimaatverandering en wat voor invloed die op ons heeft. Ze denken na over de dingen en zoeken actief naar oplossingen. Ze zijn niet bang voor een statement, en engageren zich in organisaties en zelfs politiek.

Millennials weten hoe de wereld werkt en ze verdedigen waar ze om geven. Ernstige onderwerpen zijn dus ook aan hen besteed. End at maakt dat je dan een uitloper hebt naar een breder publiek, namelijk Generation X (geboren – in een brede visie – tussen 1956 en 1981).

Behandel onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap

Millennials zijn aan de ene kant emotioneel begaan met onze leefwereld, maar aan de andere kant ook erg bezig met het verbeteren van zichzelf.

Dat gaat van spiritueel over relaties naar ondernemerschap en dus het financiële aspect van hun leven. Ze specialiseren zich in de kunst van zelfbeheersing, begrijpen hoe belangrijk vaardigheden zijn, maar willen tegelijkertijd ook vooruit in het leven. Weg vanonder het traditionele saaie juk van de baas.
Dus jouw levenswijsheid en trucs voor een makkelijker en ontspannener leven worden zeker gesmaakt door deze groep lezers.
Hoe menens ze het leven ook nemen, humor is echter ook belangrijk. Dat geldt voor zowat elk soort lezer: een grappige kwinkslag in je artikel, maakt je interessant. Een portie zelfrelativiteit bijvoorbeeld, kan ervoor zorgen dat je van één lezer, velen maakt…

Maar ik wil geen blog!

Misschien wil je gewoon een webwinkel met je WordPress website, of een leerplatform, of simpelweg een contactpagina voor je onderneming…

Toch is een blog een waardevolle toevoeging, ongeacht wat je hoofdactiviteit is. Zoals gezegd, gaan Millennials op zoek naar informatie en ervaringen. Een blog is dus een zeer goede manier om gevonden te worden. En een artikel kan dan ook – in de regel van de kunst van copywriting – eindigen met een call-to-action, zoals deze:
Zoek je een websitebouwer met kennis en ervaring in Haarlem en omgeving, contacteer ons!

Bekijk ook het Linkedin profiel van onze creatief directeur Michel Schönhage, zoveel mooie reviews kan geen toeval zijn!

WordPress websites. Door ons gemaakt.

Duik nóg dieper het WordPress universum in.

Samen naar online succes.

Een team van specialisten dat sinds 2011 vanuit Haarlem werkt aan professionele websites, converterende webshops en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

photo

Michel Schönhage

Creatief directeur

023 - 20 23 174
info@jun-e-jay.com