WordPress membership plug-in

wordpress membership plug in

Het mooie aan WordPress software is dat het een oplossing biedt voor zowat alles. Er bestaan zo veel plug-ins voor allerlei mogelijkheden om je te helpen in je internet avontuur. Zo heb je bijvoorbeeld ook membership plug-ins. Het gaat dan meestal over betalende inhoud, met andere woorden betalen je bezoekers om toegang te krijgen tot informatie. Een soort lidmaatschap dus.

Lidmaatschap

Heb je een boek geschreven bijvoorbeeld, kan je mensen laten betalen om het online te lezen. Maar dat geldt ook voor cursussen en technische informatie. Je kan op die manier dus een studentenplatform creëren, of zoals bijvoorbeeld sommige automerken doen technische informatie beschikbaar maken voor de mensen die zelf aan hun auto sleutelen, en daardoor dus niet naar de garage in hun netwerk gaan (waardoor die bedrijven dus inkomsten mislopen).

Marketing

Het mag duidelijk zijn dat gratis inhoud aanbieden een goede manier is om potentiële klanten naar je WordPress website te lokken, maar je moet natuurlijk ook eten, zelfs wanneer je de dingen die je doet vooral doet uit liefdadigheid. En daarom is de optie betalende inhoud wel belangrijk.

Bovendien zijn er mensen die geloven dat gratis nooit zo waardevol kan zijn dan betalend. Lid zijn van een ‘club’ geeft mensen dan nog eens het gevoel dat ze ergens exclusief bij horen, dus dat ze bijzonder zijn en toegang hebben tot een stukje kennis, waar niet iedereen toegang toe heeft. Je doet dus vele van je bezoekers en ook jezelf een plezier door ook betalende inhoud aan te bieden.

Een goede WordPress Membership plug-in

– Geeft je controle over wie de toegang krijgt tot welk deel van de inhoud van je WordPress website, en welke prijzen ze daarvoor betalen
– Bemiddelt de betaling van de lidmaatschapsbijdrages
– Geeft je de mogelijkheid online geld te verdienen, met een passief inkomen
– Laat je toe kortingsbonnen in de vorm van kortingscodes uit te schrijven
– Kan nieuwe lidmaatschap-accounts, pauzeren van abonnementen, opzeggen van abonnementen of lidmaatschappen, vergeten paswoorden opnieuw instellen, herinneringen sturen, … deels, of zelfs allemaal tegelijk automatiseren
Alles hangt er dus opnieuw van af wat je doel en dus je behoeften zijn.

Enkele favorieten in 2019

1. MemberPress
MemberPress is één van de meest complete membership plug-ins die tegenwoordig op de markt is. Het werkt uitstekend met WordPress samen en ondersteunt een hele waaier van betaalmogelijkheden van Paypall tot Stripe.
Je kan toegang beheren tot verschillende secties, tot zelfs bepaalde posts en tags toe, en het leent zich tot moeiteloos integreren met populaire E-mail marketingdiensten als MailChimp en AWeber.
Maar er is meer, want je kan ook via BuddyPresss een forum aan je site verbinden, en Amazon Web Services gebruiken om je onderneming te doen groeien.
Kortingen, dynamische prijzen, en analyses maken zijn nog enkele van het uitgebreide pakket dat MemberPress aan je website kan toevoegen.

2. Learndash
Learndash is special gemaakt om online cursussen te ondersteunen op WordPress websites. Het draagt bij tot een bijzondere leerervaring voor je leden en is ook aangepast aan mloderne leertechnieken zoals gamification en sociaal leren.
Het laat je toe niet enkel met een lidmaatschap te werken, maar ook een eenmalige aankoop, of een abonnement.
Je kan op je studentenplatform voorkomen dat iemand een nieuw hoofdstuk begint, voordat hij het voorgaande heeft afgewerkt en je kan ook certificaten uitreiken of badges toekennen tijdens de vooruitgang van een student. Bovendien is het ook WordPress multi-site compatibel.

3. Teachable
Teachable is een alles-in-een platform om geweldig uitziende online cursussen te publiceren. Het is een onafhankelijk platform, dus je kan het aan je bestaande WordPress website toevoegen, of ze op een Teachable subdomein plaatsen.
Het biedt je sales en marketing-tools, je kan forums aanmaken, toetsen of quizzen opstellen en certificaten uitgeven.
Het heeft ingebouwd lidmaatschapsbeheer en betaalopties. Video’s, afbeeldingen, teksten, geluidsopnames en PDF’s voeg je makkelijk toe.

4. Restrict Content Pro
Restrict Content Pro is een lichtgewicht WordPress plug-in met een hele resem ingebouwde mogelijkheden, zoals integratie voor online betalen, lidmaatschap management, beheer van abonnementen, private forums voor de community van je WordPress site, … Maar je kan je leden zelfs ook toelating geven een eigen blog te maken op je website.
Het is ook zeer flexibel wat betreft toelatingen op verschillende inhoudsniveaus, prijsbeheer en betalingsopties.

Natuurlijk zijn er nog anderen zeer populaire WordPress plug-ins, die we hier niet vermelden, zoals bijvoorbeeld WooCommerce Memberships, aMember Pro, S2 Member en MemberMouse.

Nu je weet wat een membership plug-in voor je kan doen, kan je gaan bepalen welke van de opties de noden van je onderneming tegemoetkomen. Maar we hebben hier nog maar enkele van de vele mogelijkheden vermeld, en de keuze van de juiste plug-in hangt niet enkel af van de opties, maar bijvoorbeeld ook van budget en compatibiliteit. Aangezien het onze missie is het juiste gereedschap te vinden om jouw bedrijf zo goed mogelijk op de markt te zetten, helpen we je natuurlijk graag bij het uitkiezen en installeren van de juiste plug-in op jouw WordPress webpagina. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.