Bescherm je WordPress website met deze 3 tips

wat is wordpress en waar gebruik je wordpress voor
+/- 6 minuten lezen. Dit blog luisteren? Dat kan!

Er zijn enkele vaak gemaakte fouten die jouw WordPress website digitaal kwetsbaar kunnen maken. Wij geven je drie dingen mee die mensen vaak vergeten, maar waardoor je WordPress website en zelfs de host geïnfecteerd kunnen raken: Bescherm je WordPress website met deze 3 tips.

Maar voor we beginnen, laten we even de mythe onderuithalen dat WordPress een onveilig platform zou zijn. Dat is een compleet foute stelling: het is een zeer veilig en stabiel platform.

De dreiging komt (vaak) van de onveilige WordPress plug-ins die worden toegevoegd door onervaren designers/developers. Deze WordPress plugins kunnen weleens zwakkere code kan bevatten. Maar waar zouden we zijn zonder de toevoegingen van al die plug-ins en thema’s? Kies dus altijd voor erkende plugins die regelmatig van een update worden voorzien.

Het goede nieuws
Het goede nieuws is dat we ons ertegen kunnen beschermen; we moeten niet aan flexibiliteit, noch kwaliteit inboeten. Dus laten we gauw even kijken naar de 3 meest voorkomende fouten die de veiligheid van onze website in het gedrang brengen.

Bescherm je WordPress website met deze 3 tips

Hieronder de drie tips voor het beschermen van jouw WordPress website. Bekijk ze, leer er van en als je er meer over wit weten; neem dan contact met ons op.

Tip 1: Update de PHP versie en bescherm je WordPress website

Update de PHP versie en bescherm je WordPress website

PHP is een scripttaal, die bedoelt is om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. De reden waarom WordPress zo flexibel en veel gebruikt is, is omdat het op deze scripttaal draait, net zoals 83% van alle websites. Het is logisch dat elke keer wanneer een nieuwe versie van iets uitkomt, er een verbetering mee gepaard gaat.

Net zoals er elke dag weer nieuwe veiligheidsdreigingen bijkomen, wordt de veiligheid óók elke keer verbetert. We hebben er dus alle baat bij om de nieuwste versie te gebruiken. Momenteel zitten we op versie 7.4. Om de zoveel tijd wordt een versie niet meer ondersteund. Op dit moment is de laagste ondersteunde versie 5.6.

Tip 2: Software updates uitvoeren

Een van de ergste dingen die je kan doen in het beheer van een WordPress website is software updates negeren. Die WordPress en plugin updates zijn van toepassing voor alle plug-ins op je website, elk thema én voor je WordPress basis installatie.

Deze updates zijn enorm belangrijk, want ze bevatten niet alleen oplossingen voor foutjes in WordPress of plugins tot nieuwe veiligheidsmaatregelen, maar helpen ook de functies op je website te verbeteren.

Ook de snelheid wordt vaak verbeterd. Zelfs al denk je ‘dat overkomt mij nooit’, is het commercieel gezien geen goede praktijk dat bolletje in het administratieve gedeelte van je menu te negeren. Je wil toch dat je klanten de beste bezoekerservaring hebben?

Tip 3: Gebruik een moeilijk wachtwoord en bescherm je WordPress website

Gebruik een moeilijk wachtwoord en bescherm je WordPress website

We hopen echt dat je gebruikersnaam en paswoord op je WordPress administratiezone niet “admin” is! We hopen eigenlijk nog meer dat je paswoord niet “12345” is! We hebben een verantwoordelijkheid bij wet om de gegevens van onze klanten te beschermen. Een zwak wachtwoord is een ernstige beveiligingsflater.

Om een ruw beeld te schetsen van de snelheid waarmee jouw wachtwoord gekraakt kan worden:
– 5 tekens, hoofdletters en kleine letters: 25 seconden
– 6 tekens, hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen: 11 uur
– 8 tekens, hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen: 10 jaar
– 9 tekens, hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen: 1000 jaar

Algemene tips voor het kiezen van wachtwoorden

– Gebruik geen voorspelbaar wachtwoord
– Gebruik geen persoonlijke gegevens, zoals je geboortejaar en woonplaats
– Gebruik geen bekende uitdrukkingen
– Gebruik geen teller
– Herhaal geen karakters
– Gebruik niet voor elke account hetzelfde wachtwoord.
– Bewaar je wachtwoorden niet in een document op je computer, en ook niet op een fysiek document.

Natuurlijk is het ook belangrijk dat jouw klanten een veilig wachtwoord op jouw site gebruiken. Met een waarschuwing alleen kom je er vaak niet, maar jij bent verantwoordelijk voor je website en een hacker hoeft maar één kier te vinden om je hele klantenbestand bloot te leggen.

Gelukkig kunnen we er in WordPress een mouw aan passen en je gebruikers dwingen een veilig wachtwoord te kiezen, door regels zoals:
– een minimum lengte
– het type en de minimum hoeveelheid karakters die moeten gebruikt worden
– een houdbaarheidsdatum (bijvoorbeeld elke 3 maanden een nieuw paswoord kiezen)

Bescherm je WordPress website met deze 3 tips: Wanneer je deze drie dingen in acht neemt kom je al een heel eind met je beveiliging. Natuurlijk helpen wij je graag met het veilig maken én houden van jouw WordPress website. Neem hiervoor geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk ook het Linkedin profiel van onze creatief directeur Michel Schönhage, zoveel mooie reviews kan geen toeval zijn!

Goed beschermde WordPress websites. Door ons gemaakt.

Duik nóg dieper het WordPress universum in.

Samen naar online succes.

Een team van specialisten dat sinds 2011 vanuit Haarlem werkt aan professionele websites, converterende webshops en gebruiksvriendelijke webapplicaties.

photo

Michel Schönhage

Creatief directeur

023 - 20 23 174
[email protected]